Entertainment

Film in Kruiskerk

EERBEEK – Op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur wordt in het Filmcafé van de Kruiskerk de film Hors Normes vertoond, die gaat over idealen om kansarme kinderen een plek in onze maatschappij te geven. Deze idealen dreigen te stranden door bureaucratische rompslomp. De ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs.

We volgen het deels waargebeurde verhaal van twee mannen. De één, Bruno (Cassel), heeft een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen, en de ander, zijn goede vriend Malek (Kateb), zorgt dat kansarme jongeren worden opgeleid tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek islamiet. Hors Normes brengt een positieve boodschap op een luchtige en hartverwarmende wijze.

De toegangsprijs bedraagt €5,-. De Kruiskerk in Eerbeek is gevestigd aan Dr. Gunningstraat 27. Inloop vanaf 19.45 uur. Na afloop is het mogelijk na te praten onder het genot van een consumptie.