Entertainment

Examenwerken te zien in Musea Zutphen

Joris Krimp van het Isendoorn College gaf zijn eigen visie op schilderij Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.

Van zaterdag 26 juni tot en met zondag 4 juli zijn in de Musea Zutphen zestig werkstukken van examenleerlingen van de vier middelbare scholen uit Zutphen en Warnsveld te zien. Deze unieke expositie Eind Goed 2021 is gratis toegankelijk.

De talentvolle leerlingen van Baudartius College, Vrijeschool Zutphen, Het Stedelijk Lyceum en Isendoorn College verwerkten zelfstandig een thema met schetsen en proefstudies tot een eindwerkstuk. De materiaalkeuze voor het examenstuk was vrij. Het resultaat is een zeer gevarieerde en verrassende tentoonstelling.

Lustrum

De expositie is elk jaar een feest, zowel voor de bezoekers als voor de leerlingen. Dit jaar is het dubbel feest: het is de vijfde keer dat de examenwerken aan een groot publiek worden getoond. Ter gelegenheid van dit lustrum krijgen bezoekers in het Museumcafé een gratis kopje koffie/thee bij het bestellen van een gebakje of een drankje naar keus bij een lunchgerecht (bon verkrijgbaar bij museumkassa).

Extra informatie

De tentoonstelling is van zaterdag 26 juni tot en met zondag 4 juli tijdens openingstijden (dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur) te zien bij Musea Zutphen, ’s Gravenhof 4. Bezoek aan de expositie is gratis, men hoeft geen tijdslot te reserveren. Wie ook de Musea Zutphen wil bezoeken, koopt hiervoor een toegangsbewijs en reserveert vooraf voor een tijdslot. Voor pashouders Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart en kinderen tot 12 jaar geldt vrije entree in de musea, met ook vooraf reserveren voor een tijdslot. Een mondkapje dragen is binnen verplicht.