Entertainment

Elfde editie Popquiz Brummen

BRUMMEN – Op ‘derde kerstdag’, dinsdag 27 december, vindt alweer de elfde editie van de Popquiz Brummen plaats in De Vroolijke Frans. Nog deze maand start de voorverkoop van toegangskaarten à 5 euro.

Vanwege de coronapandemie is in 2020 een online popquiz georganiseerd, gewonnen door het team Vrijwillige Brandweer van Breda. Afgelopen jaar is de voorbereiding wel gestart, maar moest de werkgroep in november toch besluiten de editie 2021 te cancellen. Dit vanwege een nieuwe golf in de coronapandemie. Op dit moment worden de twaalf teams die zich vorig jaar hebben aangemeld, benaderd met de vraag of ze dit jaar weer in het strijdperk treden. Teams die zich niet hadden aangemeld maar zich toch kenbaar willen maken, kunnen dat doorgeven op het mailadres popquizbrummen@gmail.com. Mochten er plekken vrij komen, dan maken deze teams alsnog kans om toe te treden tot het deelnemersveld.

De Brummense popquiz staat al jaren garant voor een gezellige avond voor alle bezoekers in De Vroolijke Frans. Ook wordt fel gestreden om de eer als team deze allround-muziekquiz te winnen. Het winnende team ontvangt de wisselbeker, de Hans Broer Award – vernoemd naar de in 2016 onverwacht overleden initiatiefnemer. De Brummense Popquiz is speciaal bedoeld voor iedereen die de gemeente woont, leeft of werkt. Daarom is het verplicht dat ten minste twee van de drie teamleden in de gemeente Brummen wonen dan wel sociaal-economisch aan de gemeente verbonden zijn.

De werkgroep die jaarlijks de quiz organiseert, bestaat uit Theo van Enckevort, Gert-Jan van Dijk, Robert Kersten en Karin Beuwer. Bij hen kan men terecht voor het stellen van vragen over de popquiz. Natuurlijk kan men ook terecht op de website www.popquizbrummen.nl of stel een vraag via het nieuwe mailadres popquizbrummen@gmail.com. Ook op twitter (@popquizbrummen), Facebook en instagram is de popquiz Brummen actief.