Entertainment

Eigenzinnig festival aan de IJsseloevers

Festival Oeverloos is op 18, 19 en 20 september een kleinschalig buitentheaterfestival met mooie, intieme theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Doordat goed rekening is gehouden met COVID-19 maatregelen en veel artiesten al een huishouden vormen, kunnen artiesten hun spectaculaire en publieksgerichte voorstellingen gewoon uitvoeren.

Het festival is in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap en geschikt voor alle leeftijden. Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden en natuurlijk naar Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 te Zutphen: de centrale locatie in dit weekend. Daar is ook het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar.

Voorstellingen

“Je kunt kijken en luisteren naar acht juweeltjes van voorstellingen: theater, modern circus, dans, zang en muziekproducties. Zo keert Jaap Slagman terug met een solovoorstelling en treden Stefan Sing & Cristiana Casadio op met een spectaculaire combinatie van moderne dans en jongleren. Kira & Anders gaan op zoek naar nieuwe muziek als hun grammofoon er de brui aan geeft. Met acrobatiek en een veelheid aan technieken vinden ze en-passant opwindende dansen uit”, aldus de organisatie. “Meer informatie vind je op festival-oeverloos.nl en hetkoelhuis.nl. De voorstellingen liggen een paar honderd meter uit elkaar. Het festivalboekje met blokkenschema verschijnt in de zomer. Informatie over de artiesten en tijden wordt steeds aangevuld.”

Try-outs Muziektheater BOT

In 2020 maakt Muziektheatergroep BOT de tourvoorstelling ‘Beter dan bedrog’. Het Koelhuis en Oeverloos strikten BOT om tijdens Festival Oeverloos een eerste reeks try-outs te spelen. De voorstelling gaat in 2021 in première. BOT heeft internationaal een grote reputatie opgebouwd met theatrale muziekinstallaties. In Het Koelhuis traden ze in 2013 op met ‘Het geluid van Kou’. Hun muziek is betoverend en soms beklemmend met zelfgemaakt instrumentarium.

Passe-partout

“Vanaf nu zijn de passe-partouts verkrijgbaar via www.hetkoelhuis.nl. Houd in september de website in de gaten voor verdere instructies: je wisselt je passe-partout dan namelijk om voor een polsbandje. Tegen die tijd zijn ook losse tickets beschikbaar voor voorstellingen, zolang de voorraad strekt.”