Entertainment

Eigenzinnig festival aan de IJsseloevers

Alle voorstellingen van het buitentheaterfestival Oeverloos in Zutphen zijn nu bekend. Volg de festivalroute langs mooie, intieme theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Het festival is op 17, 18 en 19 september en is geschikt voor alle leeftijden. Het festival is buiten en ook dit jaar nog kleinschalig. “Wees er dus snel bij met het bestellen van je passe-partout. Vanwege de coronamaatregelen werken we dit jaar met testen voor toegang”, aldus Mieke van Tilburg.

Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. “De route voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden en naar Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1: de centrale locatie in dit weekend. Daar is het avondprogramma op vrijdag en zaterdag en komen de artiesten bij elkaar.”

Festivalroute met prachtige voorstellingen
“Je kunt kijken en luisteren naar maar liefst tien juweeltjes van voorstellingen: theater, modern circus, dans, straattheater en muziek. Arch8 danst door de straten van je eigen stad en neemt je mee in een absurdistische performance. Matthias Romir ‘Schwarz’ laat een ontroerend en grappig verhaal over de liefde zien met jongleren, clownerie en maskers. Hirondelles gooide in de editie van 2019 al hoge ogen en ze zijn er weer! De haute-couture kleding vliegt je om de oren in een humoristische voorstelling met luchtacrobatiek en jongleren. Het is maar een greep uit het aanbod. Ook is er straattheater en dans. Opnieuw werkt Festival Oeverloos samen met festival Brucca in Duitsland. Duitse en Nederlandse zangers voeren bijzondere koormuziek uit en theaterstudenten uit beide landen spelen buitentheater onder leiding van de Britse regisseur Gordon Wilson. De voorstellingen liggen een paar honderd meter uit elkaar. Meer informatie op festival-oeverloos.nl en op hetkoelhuis.nl onder het kopje agenda. Het festivalboekje is begin september beschikbaar.”

Voorkomen COVID-19 met testen voor toegang
“Het is geweldig dat het festival door kan gaan. Er wordt alles aan gedaan om het voor bezoekers én voor de medewerkers aan het festival veilig te houden. Daarom wordt tijdens dit weekend gewerkt met testen voor toegang. Informatie daarover is te vinden op festival-oeverloos.nl.”

Passe-partouts en losse tickets
De passe-partouts zijn verkrijgbaar via www.hetkoelhuis.nl. Passe-partouthouders krijgen rechtstreeks via de mail informatie over speciale afhaaltijden voor tickets. Volwassenen betalen voor een passe-partout 30 euro, kinderen tot 12 jaar 17,50 euro. Er zijn ook losse tickets beschikbaar voor voorstellingen, zolang de voorraad strekt. Losse tickets à 5 euro zijn alleen te koop op de volgende tijden in Het Koelhuis: vrijdag 17 september van 18.00 tot 21.00 uur, zaterdag 18 september van 11.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, zondag 19 september van 11.00 tot 16.00 uur.