Entertainment

Eigen stijl en unieke sound

WARNSVELD – Jazz & So – Zutphen blijft zijn traditionele jazzconcerten afwisselen met andere jazz- en jazzverwante stijlen. Op zondag 19 maart is het weer tijd voor de blues, van 14.30 tot 17.00 uur in café-restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.

Ruim twintig jaar geleden besloot mondharmonicaspeler pur sang Ben Bouman zijn grote droom, een eigen bluesband oprichten, te gaan waarmaken. Hij zocht – en vond – drie kompanen, drie mannen met liefde en passie voor de blues. En zo aanschouwde in 2002 de band The MarbleTones het levenslicht. In die twintig jaar groeide de band naar een hechte eenheid met een heel eigen stijl, die gewaardeerd wordt in binnen- en buitenland.

Het repertoire bestaat voor een flink deel uit eigen werk, maar ook bluesklassiekers – uitgevoerd in een eigen jasje – komen voorbij. In al die tijd is de unieke sound van de band bewaard gebleven, al vond er vier jaar geleden noodgedwongen een wissel plaats. Drummer Theo Outhuysel kwam in 2018 – op veel te jonge leeftijd – te overlijden. Een gevoelig verlies voor de band, maar ze besloten uiteindelijk wel door te gaan. In de persoon van Paolo de Stigter werd een waardige opvolger gevonden. Paolo was een piepjonge, aankomende drummer, maar de blues is hem met de paplepel ingegoten. Hij greep zijn kans met beide handen aan, debuteerde op 19-jarige leeftijd en is met zijn relaxte maar heerlijk swingende stijl inmiddels een niet meer weg te denken factor in de band.

De unieke MarbleTones-sound is mede het gevolg van het gebruik van de buizenversterkers waar de band gebruik van maakt. Ze zijn met de hand gebouwd door gitarist Arie Jan Folkerts, en speciaal toegericht op het versterken van oude bluesmuziek. Daardoor zijn de bandleden in staat om hun sound en volume per nummer te sturen. Maar in de val van een overdaad aan decibellen trapt de band nooit. De bezetting is als volgt: Anne Maarten van Heuvelen (contrabras/basgitaar/zang), Ben Bouwman (mondharmonica), Arie Jan Folkerts (gitaar) en Paolo de Stigter (drums).

De entreeprijs bedraagt €10,-. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl