Entertainment

Eerste editie BuitenSoos Live groot succes! Poppodium BuitenSoos is klaar voor de toekomst

Vrijdag 17 maart was de eerste editie van BuitenSoos Live, een podium waar opkomende, talentvolle artiesten uit de regio zich kunnen laten horen. Olaf Putker & the Scenic Sound, Queens Pleasure en Tricklebolt trapten deze eerste editie af en zorgden voor een avond om nooit te vergeten. Ook voor het publiek uit Zutphen en omstreken was het duidelijk: Zutphen is een poppodium rijker en klaar voor de toekomst!

Vrijdagmiddag waren de voorbereidingen nog druk bezig. Tussen de soundchecks door werden er nog snel shirtjes bedrukt met ‘BuitenSoos Live’ erop om deze eerste editie echt helemaal af te maken. Het was nog spannend, want de tickets waren in de voorverkoop gratis dus dan is het afwachten hoeveel bezoekers daadwerkelijk komen. Maar die spanning bleek niet nodig, want toen Olaf Putker & the Scenic Sound rond 20.30 uur de avond aftrapten stond de zaal al vol met muziekliefhebbers die klaar waren voor een avond vol op en top live-muziek.

Het was een spetterende muzikale avond zoals het in een poppodium hoort te gaan. Steengoede bands, het bier vloeide, er werd gedanst, voor het podium was er een moshpit gaande en bovenal werd er volop genoten. Het was duidelijk: Zutphen was toe aan een poppodium waar mensen van live-muziek kunnen genieten en volledig in op kunnen gaan. En dat is er nu!=

Alle drie de bands zetten een geweldige show neer en het dak ging eraf. Vanuit het publiek kwamen louter positieve reacties en ook de organisatie is meer dan trots op hoe de avond is verlopen. Ook is het duidelijk dat dit naar meer smaakt. Zowel voor het publiek als vanuit de organisatie. Poppodium BuitenSoos is klaar voor de toekomst en om zichzelf te settelen als hét poppodium van Zutphen en omstreken.

Gelukkig staat de eerstvolgende echte pop/rock-avond alweer op de planning. Op 1 april opent namelijk niemand minder dan Bökkers hun Onbesoede Rock ‘n Roll tour in de BuitenSoos. Een klein aantal tickets is hiervoor nog beschikbaar. Een ding is zeker, ook dan zal het dak er weer volledig af gaan!

De organisatie van BuitenSoos Live gaat ondertussen kijken wanneer de volgende editie plaats kan vinden. Zowel voor de bands als voor het publiek is dit een ideale manier om kennis te maken met het poppodium en met talentvolle bands uit de regio. Wanneer de volgende editie zal plaatsvinden is nog te bepalen, maar zeker is dat het net zo’n geweldige avond zal worden!