Entertainment

Eerste BuitenSoos LIVE

ZUTPHEN – Theater Hanzehof & Buitensociëteit lanceert een nieuw initiatief: BuitenSoos LIVE. Een podium waar opkomende, talentvolle artiesten uit de regio zich kunnen laten horen.

Vrijdag 17 maart wordt de eerste editie afgetrapt met Tricklebolt, Queens Pleasure en Olaf Putker & the Scenic Sound. Alledrie hebben ze een connectie met Zutphen en dat maakt het dan ook de perfecte line-up voor deze eerste keer BuitenSoos LIVE.

In 2022 is er door Theater Hanzehof & Buitensociëteit hard gewerkt om de klassieke Buitensociëteit ook geschikt te maken om te functioneren als poppodium. En dat is gelukt.

Broedplaats en podium voor poptalent

Door deze aanpassingen is er nu de kans om lokaal talent een goed en professioneel podium te bieden in Zutphen. BuitenSoos LIVE is hier het bewijs van.

De BuitenSoos is echt een plek waar muziek voor de stad zal worden gepresenteerd. Daarom is BuitenSoos LIVE op 17 maart ook gratis toegankelijk. Kaarten dienen wel gereserveerd te worden via www.hanzehof.nl. Vanaf 24 uur voor het evenement en op de avond aan de kassa kost een ticket €5,-. Door deze drempel zo laag mogelijk te houden hoopt Theater Hanzehof & Buitensociëteit dat er veel muziekliefhebbend publiek op af komt, zodat zij live kunnen ervaren wat de zaal allemaal te bieden heeft.

De komst van de BuitenSoos als poppodium zal de culturele stad Zutphen nog meer op de kaart zetten. Hierdoor hoeven bewoners voor bepaalde concerten en evenementen niet meer uit te wijken naar omliggende steden, maar kunnen ze terecht in hun eigen stad. Met de boodschap ‘Jouw plek in de stad’ wil de BuitenSoos dat dan ook duidelijk naar buiten brengen. Een plek voor en door Zutphen waar in de toekomst hele mooie en muzikale dingen gaan gebeuren.

BuitenSoos LIVE is een samenwerking tussen echte pop-positivisten in Zutphen en de Achterhoek. St. Popcollectief Zutphen/Zutpop, Popcollege Zutphen, Mindnote Muziek en Theater Hanzehof & Buitensociëteit kijken dan ook uit naar de eerste editie van BuitenSoos LIVE en verwachten een muzikale, feestelijke en bovenal geweldige avond op 17 maart.