Entertainment

Een museumbezoek past bij elk weertype

De zomervakantie staat voor de deur. Een mooi moment om op ontdekking te gaan in eigen land. Bezoek de Musea Zutphen, waar je twee musea onder één dak vindt: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak voor beeldende kunst. Geniet van verfrissende kunst en koelte tijdens de hitte en van kleurrijke kunstwerken en gezelligheid bij regen. Een museumbezoek past bij elk weertype. Deze zomer bieden de musea prikkelende tentoonstellingen en een activiteitenprogramma voor kinderen.

Code geel & Zonnig

“Deze zomer brengen we Frankrijk naar Zutphen in een overzichtstentoonstelling van publiekslieveling Wim Oepts. Museum Henriette Polak beheert de grootste verzameling van zijn werken in Nederland. De hitte van het Zuiden zindert van zijn doeken, want, zo zei Oepts ooit: ‘Een vlak moet vibreren’. Oepts blinkt uit in gelaagde, haast abstracte composities en een intens kleurgebruik. De verzengende middaghitte boven een golvend Frans berglandschap, paarse lavendelvelden tegen een diepblauwe licht, lommerrijke straatjes en pleinen. Waan je deze zomer in Frankrijk in Zutphen.”

Museumkids zomerprogramma

De hele zomer lang is er van alles te doen voor kinderen in de Musea Zutphen. Zo zijn er iedere woensdagmiddag creatieve workshops, waarin ze onder begeleiding van kunstenaars en museumdocenten elke week iets nieuws maken. Op zaterdagen zijn er gratis speurtochten en activiteiten beschikbaar voor beide musea. En voor het hele gezin is er de spannende tabletgame Family Challenge, waarin het ‘Verhaal van Zutphen’ ontrafeld wordt door het oplossen van puzzels en spellen. Voor meer informatie, check de ‘Activiteiten’ pagina op www.museazutphen.nl

Judith Minks | Freckles & more

Museum Henriette Polak presenteert deze zomer de prachtige foto’s van Judith Minks: de indrukwekkende portretserie Freckles en de series Moments in time en Hotelrooms. Het doet denken aan het werk van Erwin Olaf. De foto’s zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk, een intrigerende combinatie. Een must see deze zomer.

Verhalen van Vrijheid

Het Stedelijk Museum Zutphen toont Verhalen van Vrijheid, een tentoonstelling waarin allerlei vormen van (on)vrijheid aan bod komen: van de bevrijding van Nederland en de verhalen van vluchtelingen van nu tot vrijheid van expressie. Met werk van Mounira Al Sohl, Farzad Ariannejad en Marvel Harris.

Rondleidingen

Deze zomer bieden de Musea Zutphen twee soorten rondleidingen aan. Op zondagen kunnen museumbezoekers deelnemen aan de gratis ‘Uitgelicht op zondag’ flitsrondleiding. Onze rondleiders lichtten één kunstwerk of object uit de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen of Museum Henriette Polak uit. Elke week een ander verhaal. Daarnaast is het voor museumbezoekers weer mogelijk om kleinschalige rondleidingen te boeken voor een speciale prijs. Door het boeken van deze rondleiding worden de Musea Zutphen en onze rondleiders gesteund. Voor meer informatie, check de ‘Activiteiten ’pagina op www.museazutphen.nl