Entertainment

Een dagje gluren bij de buren

ZUTPHEN – Op zondag 2 juli van 13.00 tot 18.00 uur vindt Gluren bij de Buren voor de zevende keer plaats in Zutphen. Tijdens dit festival vinden bij alle deelnemende hosts, verspreid door Warnsveld en Zutphen, optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 14 mei.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer.

De huiskamers en tuinen veranderen voor een dagdeel in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. (Foto: Maarten J. Eykman)

Alle wijken doen mee

Tot en met 14 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen via www.glurenbijdeburen.nl. Alle wijken doen mee. Gluren bij de Buren biedt plaats aan (semi-)amateurpodiumkunstenaars uit Warnsveld, Zutphen en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer.

Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer of ruimte en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen en een springplank voor podiumkunstenaars.

Aanmelden als host (huiskamer of ruimte): meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Maak er drie keer met de act samen bij jou thuis een feestje van.

Aansluitend op het festival is er een Huiskamerfeest bij theater Hanzehof. De entreeprijs is een vrijwillige bijdrage.