Entertainment

Dromerige vocalen in zuivere harmonie

ZUTPHEN – Op donderdag 8 december presenteert Greener Grass het gelijknamige album bij Mr. Jazz. Verwacht drie prachtige vrouwenstemmen, begeleid door xylosynth, contrabas, mandoline en percussie. De heldere stemmen van deze dames komen harmonieus samen in een dromerig muzikaal landschap met invloeden uit de folk, jazz en indiepop.

Elk lied vertelt een eigen verhaal. Binnen de songs wisselen de dames elkaar af als verteller of tijdens onderlinge muzikale, vocale conversaties waardoor er een polyfoon geheel ontstaat. De vocalisten Sanne Huijbregts, Julia Werner en Vita Pagie worden bijgestaan door de enige man in het gezelschap Camile Jansen. Hij bespeelt de contrabas en wisselt deze af met mandoline. Ook vocaal participeert hij waar nodig.

Greener Grass is een unieke groep die qua sound zeer herkenbaar is door de gehanteerde muzikale formule. Een fris live-geluid waarbij de luisteraar zich steeds weer zal verwonderen over de schoonheid die deze groep oproept middels een uitgelezen, hecht close harmony-concept. Het optreden begint om 20.30 uur bij Uffie’s, Houtmarkt 71 in Zutphen.

De toegangsprijs bedraagt €12,50, Vrienden van Mr. Jazz en studenten betalen €10,-. Zie voor meer informatie de Facebookpagina van Mr. Jazz.