Entertainment

Drie kernactiviteiten

BRUMMEN – In het weekeinde van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart opent dorpslokaal Concordia na een grondige verbouwing zijn deuren. De nieuwe eigenaren gaan zich vol inzetten om van het legendarische horecabedrijf een centrale ontmoetingsplek te maken voor de inwoners van Brummen. Het wordt daarmee een echt dorpslokaal. Concordia gaat zich richten op drie kernactiviteiten: Grand Café, verenigingen en evenementen, met als kernwaarden ‘gezelligheid en ontmoeting’. Op vrijdagavond 18 maart is iedereen vanaf 19.00 uur welkom om de officiële openingshandeling van burgemeester Alex van Hedel bij te wonen.

Gezelligheid en ontmoeting in dorpslokaal

Daarna kan men, onder het genot van een drankje en een hapje, met eigen ogen zien en ervaren wat de metamorfose heeft opgeleverd. Op zaterdag 19 maart wordt met een muzikale dag invulling gegeven aan het thema evenementen. Vanaf 11.00 uur is het Grand Café geopend voor koffie met gebak, lunch, drankjes en hapjes. In de middag is er extra aandacht voor de evenementen met twee live-optredens van lokale acts. Vanaf 14.30 uur treedt zanger/gitarist Han Lebbink op en om 16.00 uur de rockformatie Break Sound Hurricane (zie foto).

Tenslotte wordt op zondagmiddag 20 maart de ruimte geboden aan het Brummense muzikale verenigingsleven met een ‘open podium’. Het Grand Café is wederom om 11.00 uur open en in de middag is er aandacht voor de lokale muziek- en zangverenigingen met een open podium. Vanaf 13.00 uur treden achtereenvolgens op: vrouwenkoor Ludiek, shantykoor De IJsselboei, accordeonvereniging Amady, Brummens Mannenkoor, mannenkoor Hardkoor, vrouwenkoor Schic & Shanti en de afsluiter van de middag is De Pretband. Men kan alle informatie van en over dorpslokaal Concordia vinden op de website www.dorpslokaalconcordia.nl, via de Facebookpagina of bellen naar 0575-743717.