Entertainment

Dorpsfeest in Warnsveld op feestterrein Lage Weide

WARNSVELD – Tijdens het eerste weekend van september vind het dorpsfeest in Warnsveld plaats. Er is ook dit jaar weer veel tijd en energie in gestoken om er een leuke happening van te maken.

Op vrijdagavond 1 september  wordt er gestart met de Qmusic Foute Party 4 uur Fout. Een gezellig ‘fout’ feest met 4 uur lang ‘foute’ muziek. Deze party heeft Inmiddels in Nederland een ongekende populariteit bereikt.

Kinderprogramma

Zaterdag 2 september overdag staat in het teken van het Hanzefeest met een vol programma voor jong en oud. Dit evenement is gratis toegankelijk. Na binnenkomst door de kasteelpoort kunnen de kinderen gelijk door naar de kasteelstormbanen of de springkussenkastelen. Je kunt als koning of koningin gaan zitten op een echte troon. In de grote tent zullen alle kleurplaten hangen die zijn ingeleverd door de kinderen en de prijsuitreiking hiervan zal om 11.30 uur plaatsvinden in deze tent.

Om 12.00 uur zal er een optreden zijn van de IJskoningin en na het optreden is er een meet en greet met de IJskoningin en Draakje en de Gelaarsde Kat. Ideaal om een foto te laten maken door ouders, opa of oma samen met de favoriete mascotte. Bij binnenkomst krijgt elk kind van ons een setje tegoedbonnen die goed zijn voor een suikerspin, een schminksessie, een glas ranja en een bakje poffertjes. Er staan  schandpalen voor jong maar ook voor oud voor bijvoorbeeld stoute ouders en opa’s en oma’s. Dit alles vindt plaats in een middeleeuwse sfeer.

Om 13.00 uur start het optreden van de band Royal Spuds, een folkloreband met een rauw potato randje. Dit Hanzefeest is om 16.00 uur afgelopen.

Zaterdagavond is het tijd voor het Sterrenspektakel. Het gezelligste Hollandse meezingfeest in het oosten met dit jaar: Django Wagner, Peter Beense, Roy Otters, Stef Ekkel, Sieneke, Marlane, Jaman en Henk Dissel.

Zondag

Op zondagmorgen 9.00 uur vind het startschot plaats voor de Hanzefietstocht die geschikt is voor de gewone en de elektrische fiets. Een prachtige route van ruim 35 km met 2 tussenstops. Aanmelden of info? Stuur een mail naar info@dorpsfeestenwarnsveld.nl. Deelnemers aan de fietsroute mogen aansluitend gebruik maken van een gratis middeleeuwse brunch.

Tot slot vind op zondagmiddag  een Blues- en Rockfestival plaats met de band Grollo (tribute to Cuby and the Blizzards) Yada Yada (tribute to Herman Brood) met als gast Boris van der Lek en de bluesband On The Blue Side.

Info of tickets www.dorpsfeestenwarnsveld.nl