Entertainment

De Rode Prinses: Ontvoering prinses brengt land in rep en roer

Jeugdtheater Zjuust speelt volgende week een paar keer De Rode Prinses van auteur Paul Biegel in de Hanzehof.

Hoe kun je aan een meisje zien of ze een echte prinses is? Simpel! Prinsessen hebben geleerd om ‘wij’ te zeggen in plaats van ‘ik’. Maar de Rode Prinses is heel moeilijk te herkennen, want ze is tot haar twaalfde jaar nog nooit buiten de muren van het paleis geweest. Haar eigen volk heeft haar nog nooit gezien. Als op een dag de Rode Prinses wordt ontvoerd, is het hele land in rep en roer.

Een hartveroverend verhaal, en al jaren een populair leesboek voor de jeugd. Jeugdtheater Zjuust neemt de kijkers mee in een wonderbaarlijke wereld. Zoals altijd met ‘levende muziek’ en met bevlogen spel. Je hersenen kraken van alle verwikkelingen in het verhaal. Je hart springt op van plezier, en je kan haast niet stil blijven op je stoel.

De voorstelling is te zien in theater Hanzehof, Coehoornsingel 1 te Zutphen. Donderdag 1 juli is er een schoolvoorstelling, maar op vrijdag 2 juli kunnen ook anderen komen kijken, en wel om 17.30 en 19.30 uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaartjes kosten 8,50 euro voor jeugd tot en met 14 jaar, anderen betalen 10 euro. Reserveren is noodzakelijk in verband met beperkte plaatsen (coronaproof), via e-mail reserveren@zjuust.nl of telefoon 06-14433788.