Entertainment

De grote verkiezingspubquiz

Aan de vooravond van de verkiezingen gaan inwoners en politieke partijen van Zutphen in Café Camelot de sportieve strijd aan met elkaar. De pubquiz bestaat uit meerdere rondes waarin kennis van het heden en verleden van Zutphen getest wordt. Uiteraard mag een ronde over de politiek niet ontbreken.

Organisatoren Bram Sommer en Maureen Elshof, nummer 2 en 3 op de lijst van D66, vinden het belangrijk dat inwoners kennismaken met de lokale politiek en willen graag het aantal stemmers in de gemeente verhogen. In hun zoektocht naar het verhogen van politieke betrokkenheid ontstond het idee van de pubquiz. Café Camelot was enthousiast en stelde ruimte ter beschikking. Door het organiseren van een pubquiz geven zij jongeren de mogelijkheid om in contact te komen met politiek Zutphen en hun ideeën met de gemeenteraad te delen. Alle politieke partijen uit Zutphen zijn namelijk uitgenodigd om mee te doen. Niet alleen jongeren zijn welkom, iedereen die zin heeft in een pubquiz kan zich opgeven.

De grote Zutphense verkiezingspubquiz 2022 vindt plaats op zondag 13 maart, van 19.00 tot 22.00 uur, in Café Camelot, Groenmarkt 34 te Zutphen. Teams van maximaal vier personen kunnen zich gratis aanmelden door hun teamnaam te mailen naar info@d66zutphen-warnsveld.nl