Entertainment

Cello’s gaan weer coronaproof klinken

Het Cellofestival in Zutphen ontvangt 40.000 euro subsidie van de provincie Gelderland om een coronaproof festijn te kunnen organiseren. Het tweejaarlijkse festival moet in augustus weer gaan plaatsvinden.

Het Internationaal Cellofestival Zutphen is een van de 33 gelukkigen die geld krijgt van de provincie Gelderland. De binnenstad van Zutphen stroomt elke twee jaar vol met duizenden liefhebbers van cellomuziek. De hele dag zijn er optredens in de kerken, theaters, maar ook in de buitenlucht. Artiesten uit binnen- en buitenland zijn van de partij. De editie van 2021 staat gepland voor 20 tot en met 29 augustus. Hoe die er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Veel zal afhangen van de geldende coronamaatregelen.

In totaal waren er 74 aanvragen voor de subsidie. Voor het jaar 2021 was er ruim 1,2 miljoen euro beschikbaar. Dat geld is nu allemaal verdeeld. Provinciewoordvoerder Eva Calicher geeft aan dat iedereen die is uitgekozen krijgt waar ze om gevraagd hebben. Met deze subsidie hoopt de provincie de door corona zwaar getroffen culturele sector een extra steuntje in de rug te geven. Naast festivals krijgen ook theatermakers, dansgroepen, beeldende kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers geld. Bij het toekennen heeft de provincie gekeken naar een goede regionale spreiding. Ook toetsten ze de artistieke kwaliteit, publieksbereik, ondernemerschap en het provinciaal belang.