Entertainment

CampingGasten in Theater Hanzehof te Zutphen

Een zomerse talkshow over leven, werk en wereld. CampingGasten is een talkshow in het theater, losjes gebaseerd op Zomergasten, met livepubliek in de zaal en publiek thuis via een online livestream.

Op het podium van Theater Hanzehof ontvangt Jelle van der Meulen twee bekendheden uit de culturele wereld. Hij gaat met hen in gesprek over hun achtergronden en drijfveren, gecombineerd met een liveoptreden. Vrijdagavond 17 juli zijn Harm Edens en Jan Rot te gast.

Harm Edens

Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer. Net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek. Harm presenteert het satirische Dit Was Het Nieuws en hij zwerft door de mooiste natuur van Gelderland voor BuitenGewoon. Hij is daarnaast presentator van The Green Quest op BNR Radio en columnist van Broadcast Magazine. Harm is een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker. Hij is veel en actief bezig met duurzaamheid en de wereld om hem heen en is sinds 1999 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

Jan Rot

Jan Rot is een Nederlandse zanger, vertaler en liedjesschrijver. Inmiddels al veertig jaar prof, vanaf zijn eerste band Streetbeats en debuuthitje Counting Sheep (1982) tot zijn huidige theatersolo’s. Op zijn CV staan inmiddels 24 albums onder eigen naam en 10 als mede-hoofdartiest. Hij schreef meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten.

Jan vertaalde musicals als Hair, Tommy en Jersey Boys, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg Pasen 2006 een gouden plaat voor zijn hertaling van Bachs Mattheuspassie door het Residentie Orkest. In 2016 won hij met Stel dat het zou kunnen… de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van dat jaar, het jaar erop werd hij genomineerd. ‘Elke dag 10 teksten lezen en je bent maanden gelukkig,’ schreef de Volkskrant over zijn tekstbundel #Stopdetijd. Ook was hij lang columnist bij onder andere Oor, Nieuwe Revu, Zin en Avenue, schreef boeken en presenteerde diverse radio en tv-programma’s.

Livestream

Niet in de gelegenheid om naar de Hanzehof te komen? Je kunt ook kaarten voor de livestream kopen. Op deze manier kijk je thuis naar CampingGasten! Voor aanvang ontvang je een e-mail met de link van de uitzending. www.hanzehof.nl