Entertainment

Buitengewone film in buitengewone tijd in buitenbioscoop

BRUMMEN – Een bijzondere en buitengewone film tijdens deze buitengewone tijden. Met de vertoning van de prachtige Franse speelfilm Hors Normes op donderdag 27 augustus is dit de enige vertoning van de Brummense Buiten Bios in het zestiende buitenseizoen. Een gedeelte van het park ’t Goor in Brummen wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop. Uiteraard worden de coronarichtlijnen in acht genomen en in de buitenlucht is daar voldoende plaats voor. De film begint om 20.30 uur en de entreeprijs bedraagt €4,-. 

Hors Normes (the Specials) is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache, de makers van Intouchables. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden, die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Groot scherm
De Brummense Buiten Bios wordt mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren en door een bijdrage van de Culturele Stichting Gemeente Brummen. De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen de basisschool het P@rk en dierenpark ‘t Goor. “Het is nadrukkelijk geen drive-in bioscoop, maar meer een sit-in bioscoop”, vertelt Rudie van den Berg. “Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, ervan uitgaande dat men zelf wat meebrengt.”

Voor informatie over het doorgaan van de film in verband met de weersverwachting, kan men op 27 augustus bellen naar 06-23380958 of kijken op de website www.brummensebuitenbios.nl. Hier is meer informatie over de Brummense Buiten Bios en de speelfilm te vinden. Men kan zelfs een trailer bekijken als kort voorproefje voor de echte vertoning. Verdere informatie is er ook bij de organisatie: Rudie van den Berg, telefoon 06-23380958 of Theo van Enckevort, telefoon 06-19939157.