Entertainment

Bijna 50 acts in tuinen

ZUTPHEN – Op zondagmiddag 30 juni stellen bijna vijftig hosts in de gemeente Zutphen hun tuinen ter beschikking aan acts voor amateurkunstfestival Gluren bij de Buren. Het belooft weer een spectaculaire middag te worden. Dit jaar valt er iets te kiezen voor zowel jong als oud. Je kunt bijvoorbeeld genieten van zangers en zangeressen, dansers, goocheltrucs of een van de vele bandjes.

Gluren bij de Buren is een gratis amateurkunstfestival waarbij iedereen zijn of haar kunsten kan presenteren aan publiek. Hosts stellen hiervoor hun tuinen ter beschikking. Bezoekers kunnen zelf kiezen waar zij gaan ‘gluren’ en een programma samenstellen op basis van voorkeur. Op diverse locaties in de gemeente Zutphen ligt een programmafolder klaar met een tijdschema. Haal er gerust eentje op bij bijvoorbeeld BIJ de bieb, Muzehof, InZutphen, Hanzehof of bij een van de vele sponsoren. Ook online is deze informatie te vinden via glurenbijdeburen.nl. Klik op het programma van Zutphen. Goed om te weten dat het programma gratis toegankelijk is. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte uitgenodigd om in een van de zeven wijken een kijkje te komen nemen bij een act naar keuze. Ieder optreden duurt een half uur en per middag treedt een act drie keer op. Zo worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om zoveel mogelijk acts te bezoeken.

Gluren bij de Buren Zutphen wordt georganiseerd door Muzehof centrum voor de kunsten, Theater Hanzehof, BIJ de bieb, Stadsonderneming Zutphen en Stichting de Bühne. Het duurt zondag 30 juni van 13.00 tot 18.00 uur. Entree: Pay what you can. Website: www.glurenbijdeburen.nl. (Foto: Maarten Eykman)