Entertainment

Beste drummers vieren jubileum

ZUTPHEN – De voorbereidingen voor de jubileumeditie van Slagwerkdag Zutphen zijn in volle gang. Op zondag 19 april, van 13.30 tot 20.30 uur, wordt alweer de vijfde editie van dit evenement gehouden in Het Koelhuis. Opnieuw is de ‘eredivisie’ van de Nederlandse drummers en percussionisten aanwezig.

Inmiddels zijn de eerste namen van optredende slagwerkers bekend. Cesar Zuiderwijk (zie foto), de ongekroonde keizer onder de Nederlandse drummers, was in 2016 al te gast op Slagwerkdag Zutphen. Dat was zo’n groot succes dat de drummer van de Golden Earring niet mag ontbreken op de jubileumeditie. René van Collem, drummer van Doe Maar, is ook van de partij. De drummer van de populairste Nederlandstalige band uit de geschiedenis van de popmuziek en waarmee hij in het najaar weer gaat toeren, speelde onder meer mee op de grote hits als De Bom en 32 jaar.

Spectaculaire slagwerkshows
Tijdens de lustrumeditie, die net als de vorige vier edities wordt gehouden in Het Koelhuis, zijn liefst zeven optredens en clinics te bewonderen. Deze zijn verdeeld over twee podia en staan garant voor een aantal spectaculaire slagwerkshows. Naast Zuiderwijk en Van Collem komt ook Jeroen de Rijk drummen in Zutphen. De Rijk speelde percussiepartijen in voor Michael Jackson en Bruno Mars en werkte onder meer met Lange Frans en Mr. Probz. Kortom: een percussionist van internationale klasse. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt via de Facebookpagina van Slagwerkdag Zutphen.

Net als voorgaande jaren gaat ook tijdens de jubileumeditie de opbrengst van Slagwerkdag Zutphen naar het goede doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Op dit festival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van Multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen.

Kaarten voor de jubileumeditie van Slagwerkdag Zutphen zijn te bestellen bij Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen. Early Bird-kaarten zijn beschikbaar tot 1 februari. Daarna zijn de kaarten normale prijs. Voor meer informatie kan men ook mailen naar info@multipercussion.com. Zie ook de website www.slagwerkdagzutphen.nl.