Entertainment

Benefietconcert voor vluchtelingen op Lesbos

Jeroen Pijpers bespeelt op zondag 11 april – Beloken Pasen – vanaf 16.00 uur het Naberorgel (1836) van de Martinuskerk. Het betreft een benefietconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor hulporganisatie Because We Carry, die praktische hulp verleent aan de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Ook zangeres Anna Maria Roos en gitarist Allert van der Heijden van Yentl Flavour werken mee.

Jeroen is werkzaam bij De Zalige Zalm in Deventer. Zijn directeur, Marcel Holl, uitgever van onder andere kerkblad KerkZin, is van plan om in de zomer als vrijwilliger voor Because We Carry naar Lesbos te vertrekken en daar een week lang te helpen. Financiële hulp is dringend nodig om de vluchtelingen, die er onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, te kunnen voorzien van eerste levensbehoeften zoals voedsel en kleding.

Jeroen ondersteunt het project van Marcel graag door zich in te zetten in zijn vak als professioneel organist. Met zijn spel hoopt hij nog wat extra geld binnen te halen om het project van Marcel te doen slagen. Met een orgelconcert op de achtste dag van Pasen, geïnspireerd op paasthema’s, hoopt hij de online luisteraars en kijkers te bewegen om een donatie te doen voor het project. Jeroen: “De vreselijke beelden uit de televisieserie ‘In Europa, de geschiedenis op heterdaad betrapt’ van Geert Mak staan op mijn netvlies gebrand. Nu er iemand uit mijn directe omgeving naar Lesbos gaat om hulp te verlenen, draag ik graag mijn steentje bij.” De geloofsgemeenschap van de Martinuskerk heeft sowieso lijntjes liggen met vluchtelingen die gelukkig onder betere omstandigheden vertoeven in het AZC.

Het orgelconcert is uitsluitend online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Het concert is opgenomen in het overzicht van de reguliere kerkdiensten in de Martinuskerk. Tijdens het concert zal Marcel toelichting geven op zijn besluit om naar Lesbos te gaan.