Entertainment

Beiaardier met miljoenen ‘hits’

Vrijdag 24 juli om 19.30 uur verzorgt Malgosia Fiebig het tweede in de serie Wijnhuisconcerten. Zij heeft een bijzondere band met Zutphen, omdat zij les heeft gehad van onder anderen de vroegere Zutphense stadsbeiaardier Gert Oldenbeuving.

Malgosia studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk (Polen), waar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd de stadbeiaardier van Gdansk.

In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde een jaar later een Bachelor of Music in Carillon Performance met Arie Abbenes bij de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ze studeerde af als Master of Music in juni 2007 met Frans Haagen en Henk Verhoef.

Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Australië en de Verenigde Staten. Zij is nu stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Opnames van haar eerbetoon op de Domtoren voor de overleden artiesten David Bowie en Avicii zijn viral gegaan en zijn miljoenen keren over de hele wereld bekeken.

Wie in alle rust en op veilige afstand wil genieten, kan dat het beste doen in de luistertuin op het Wöhrmannhofje (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma’s te krijgen, zodat het verloop goed te volgen ia.