Entertainment

Beeldend en muzikaal verhaal

Op zaterdag 10 juli vertellen slagwerker Chris Saris en klankontwerper Timo Merkies een beeldend en muzikaal verhaal, waarbij De IJsselstroom de derde speler zal blijken. De combinatie van soundscape, akoestisch musiceren en de 24 uur omvattende time-lapse video beloven een unieke beleving te worden. Het publiek zal zich in steeds nieuwe omgevingen wanen zonder fysiek van plek te wisselen.

Er wordt gemusiceerd maar het is geen concert, de musici creëren een orkestraal geluid maar vormen geen orkest, de time-lapse van 30 minuten complementeert het verhaal maar het is geen film. Het is een nieuwe creatie waarin livemuziek en technologie samenkomen en elkaar versterken. De artiesten beloven het gehoor te zullen strelen en zich zeker niet te verliezen in ‘piep kraak’. Verhalen vertellen staat bovenaan!

Chris en Timo zijn getalenteerde en veelgevraagde kunstenaars die over de wereld toerden en samenwerkten met onder anderen Philip Glass en regisseur Ivo van Hove. Nu kunnen ook bezoekers uit Zutphen zich tijdens de IJsselbiënnale laten verrassen door hun performance.

Er zijn op 10 juli drie voorstellingen van een half uur: om 16.00, 19.00 en 21.30 uur. De entreeprijs bedraagt 8,50 euro. De IJsselstroom is gevestigd aan Vliegendijk 16 in Zutphen. Meer informatie en reserveringen via e-mail cultuur@deijsselstroom.info