Entertainment

Amateurs spelen met de profs mee

CelloWercken Zutphen biedt amateurcellisten, in samenwerking met Muzehof en Cultuur Oost, de kans om samen met Cello Octet Amsterdam te spelen tijdens het slotconcert van het Internationaal Cellofestival Zutphen op 29 augustus in Theater Hanzehof en Buitensociëteit.

Samen met de musici van Cello Octet Amsterdam en vier regionale cultuurcentra/ muziekscholen – uit Ede, Arnhem/Nijmegen, Zutphen en Zwolle – wordt een laagdrempelig amateurprogramma gecreëerd. Een muzikaal educatieproject dat bedoeld is om muzikanten –  amateurs en professionals – en organisaties in Gelderland en Overijssel te verbinden. Door de kracht van samenspel ervaren de professionals en de amateurs de verbinding.

Leertraject

Het leertraject start met repeteren, eerst plaatselijk en onder leiding van enthousiaste cellodocenten in Ede/Dieren, Zutphen, Arnhem/Nijmegen en Zwolle. Daarna volgen een aantal repetities samen met het Cello Octet in Theater Hanzehof in Zutphen. Het repertoire dat gespeeld gaat worden is samengesteld door het Cello Octet en de artistiek leider van het Internationaal Cellofestival Zutphen, Jeroen den Herder. Er zullen twee orkesten samengesteld worden, een voor beginners en een voor gevorderden. De leeftijd van de amateurcellisten is van 8 tot 88 jaar en het einddoel: twee ensembles die in de Buitensociëteit (Theater Hanzehof) een concert geven tijdens de afsluitende zondag van het Internationaal Cellofestival Zutphen.

CelloWercken Zutphen biedt met ‘Speel mee met’ het Cello Octet Amsterdam voor amateurcellisten een bijzondere en ‘once in a lifetime’-belevenis. Meer informatie en aanmelden via www.cellowerckenzutphen.nl/speelmeemet