Entertainment

Actie voor komende feestdagen: Kunstenaars in 1 rij

Pakje Kunst gaat van start met een actie voor de aankomende feestdagen: Kunstenaars in 1 rij. Tot en met zondag 6 december kan men gericht per kunstenaar een pakje trekken uit de oude sigarettenautomaat, die sinds augustus staat opgesteld in Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112 in Zutphen.

“Wil je je verzameling aanvullen met een kunstwerkje van je favoriete kunstenaar of mis je van een bepaalde kunstenaar nog een werk? Dat kan allemaal in de periode tot begin december. Eén keer per jaar stelt Pakje Kunst je in de gelegenheid om heel gericht een werkje te trekken, een buitenkans. Voor de kunstverzamelaars een moment waar je je kunt laten verrassen door een uniek kunstwerkje te trekken”, aldus Petra Bennis. “Door 2 x €2,- in de automaat te stoppen, ervaar je het gevoel en beleef je de sensatie van de werking van de automaat. Dat kan elke donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.”

Kunstenaars uit Zutphen, Lochem, Gorssel, Vorden, Almen en Warnsveld maken unieke werkjes. Deze zijn zo klein als het formaat van een (sigaretten)pakje. Ideaal voor in de schoen of onder de kerstboom. Tot en met 6 november bevat de automaat werkjes van Carien van Hest, Miriam Verbeek, Annelies van der Drift, Nicolette Berendsen, Edith Geleijn, Anneke Lubbers, Monique Bosch en Tosan Damman. Van 6 tot en met 20 november: Henny Ferwerda, Peter Kooij, Trude Bergsma, Sandra van de Griendt, Willy Alferink, Jeannette van Faassen, Es ten Caat en Dorine de Soet. Tenslotte, van 20 november tot en met 6 december: Jacqueline van Munster, Inge Notschaele, Teken, Nana Ruegebrink, Vincent Geels, Nicole Karrer en Marianne Smit.