Stedendriehoek

Energielezing in Brummen

BRUMMEN – Tijdens de Nationale Klimaatweek nodigen Gemeente Brummen en BrummenEnergie alle inwoners van gemeente Brummen uit voor een inspirerende, energieke lezing over hoe we de toekomst van energie in eigen handen kunnen nemen. André Dippell, directeur van om | nieuwe energie, zal bezoekers meenemen in de wereld van energie en laten zien hoe ze hieraan kunnen bijdragen. Hoe zorgen we ervoor dat we niet langer afhankelijk zijn van buitenlandse leveranciers en hoe kunnen we onze energievoorziening in eigen hand nemen?

De energielezing vindt plaats op maandag 30 oktober in de bibliotheek aan Graaf van Limburg Stirumplein 10 in Brummen. De avond begint met een inloop van 19.30 tot 20.00 uur, gevolgd door de lezing van 20.00 tot 21.00 uur. Na de lezing is er tot 21.30 uur gelegenheid om informeel na te praten tijdens een afsluitende borrel. Dit evenement is bedoeld voor volwassenen en de toegang is gratis. Aanmelden is wel verplicht, dit kan via www.bijdebieb.nl en vol is vol. Tijdens zowel de inloop als de afsluitende borrel zullen energiecoaches en bespaarhulpen aanwezig zijn. Zij staan klaar om alle vragen te beantwoorden en om afspraken te maken voor verdere begeleiding.

“Ben je bezorgd over je energierekening en wil je je huis energiezuiniger maken? Via de gemeente kun je gratis hulp, tips en energiebesparende middelen krijgen. Deze actie is zowel voor huiseigenaren als huurders (Veluwonen of particulier). Als je een inkomen hebt tot 130% van het minimumloon, staat de bespaarhulp klaar om je te helpen. De bespaarhulp begint met het onderzoeken van mogelijke oorzaken, zoals hoog energieverbruik of hoge energieprijzen. Vervolgens wordt gekeken naar je energiecontract en isolatie van je huis. De bespaarhulp geeft advies en tips om je situatie te verbeteren. Bij een eigen woning kan de bespaarhulp helpen met het isoleren van je woning, bijvoorbeeld door spouwmuur- of vloerisolatie. Maak een afspraak via de website www.bespaarhulpbrummen.nl.”

Energiecoach helpt ook graag

De energiecoach staat klaar voor alle inwoners van de gemeente. “De energiecoach geeft tips en denkt met je mee, wandelt samen met jou door je huis en vertelt hoe en waar je energie kunt besparen en hoe je dit kunt aanpakken. Via de website www.brummenenergie.nl kun je een afspraak inplannen met de energiecoach en vind je meer informatie over de beschikbare coaches.”