Stedendriehoek

Energiek avondje over elektrisch rijden

ZutphenEnergie (ZE) verzorgt voor het vierde jaar een Avondje Energie, speciaal over elektrisch rijden. Op donderdag 23 mei vertellen diverse sprekers over het nieuwe ‘tanken’, de actieradius in de praktijk, de (laad)kosten, slim en groen laden thuis, milieuaspecten en waarop je moet letten bij tweedehands. Dit Avondje Energie is in de Energiewinkel aan de Overwelving naast C&A, vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via contact@zutphenenergie.nl.

Laadcoach

Voor steeds meer automobilisten komt elektrisch rijden binnen handbereik. Dit komt door minder dure modellen en een groter aanbod tweedehands. Het leidt echter tot veel vragen, hebben de laadcoaches van ZutphenEnergie gemerkt. Zij hebben inmiddels meer dan vijftig zogenoemde ‘laadcoachgesprekken’ gevoerd.

Experience Day

Op zaterdag 15 juni is er ook weer een Experience Day. Hier kun je het elektrisch rijden zelf ervaren. Je kunt voor een miniproefrit kiezen uit meer dan vijftig modellen elektrische personenauto’s én bestelauto’s. Kies de auto’s en voorkeurtijdstip en schrijf je in op www.evexperiencezutphen.nl.

Foto:

John Wolthuis en Piet de Bie, de laadcoaches van ZE. (foto: Jeroen Jazet)