Stedendriehoek

Energie besparen in je woning

EERBEEK/BRUMMEN – De Groene Kerk Eerbeek en lokale energiecoöperatie BrummenEnergie organiseren op woensdagavond 18 maart in de Kruiskerk in Eerbeek een bijeenkomst over hoe je energie kunt besparen in je woning. Iedere inwoner van de gemeente Brummen is welkom om deze inspirerende avond met veel praktische voorbeelden bij te wonen. Vanaf 19.45 uur is er in het kerkgebouw aan de Doctor Gunningstraat 27 inloop met koffie en thee en om 20.00 uur start het programma. 

De heer Boerema uit Eerbeek vertelt hoe hij zijn woning energieneutraal heeft gemaakt. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet je op letten? Boerema geeft veel praktische tips en deelt zijn ervaringen. Gemmeke Caron van BrummenEnergie vertelt wat een energiecoach voor je kan betekenen. Energiecoaches zijn vrijwilligers met een specifieke opleiding die bewoners thuis bezoeken om mogelijkheden voor energiebesparing in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, isolatie, ventilatie, verwarming. Na deze verhalen is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Er zullen een aantal energiecoaches aanwezig zijn voor uitleg en de beantwoording van praktische vragen. De bijeenkomst staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor het thema. Lidmaatschap van de kerk of BrummenEnergie is niet nodig.

Nationale boomfeestdag
Op 18 maart is ook de jaarlijkse boomfeestdag met landelijk veel aandacht voor het nut van bomen en groen voor een goed milieu en kwaliteit van onze leefomgeving. In Eerbeek starten deze dag leerlingen van Basisschool de Enk aan de H.A. Lorentzstraat met het vergroenen van hun schoolplein. Extra bomen en struiken bieden hen schaduw in de zomer en zorgen dat regenwater makkelijker de grond in trekt en zo de kans op verdroging verminderd wordt.

Samenwerking
BrummenEnergie en de Protestantse kerken uit Eerbeek en Brummen trekken samen op in de organisatie van lezingen en bijeenkomsten over het klimaat en duurzame energie. Beide organisaties zien klimaatverandering als een grote bedreiging voor het leven op aarde en beide willen inspireren en de aarde beter achterlaten voor de generaties die na ons komen. www.brummenenergie.nl