Stedendriehoek

Eeuwfeest Warnsveldse Schooltuinen

WARNSVELD – Het honderdjarig bestaan van de Warnsveldse Schooltuinen wordt zaterdag 16 september gevierd. Op deze zaterdag gaat, zoals gewoonlijk, om 08.00 uur het hek open, zodat de kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, aan de slag in hun schooltuintje kunnen gaan.

Omdat de kinderen dit al vanaf april doen, zijn zij heel goed in staat om zelfstandig aan het werk te zijn. Het spreekt voor zich dat zij daarbij altijd een beroep kunnen doen op één van de vijf tuinleiders.De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld.

 

Deze zaterdag zit er een feestelijke tintje aan; er zullen dan ook gedurende deze dag, tot 14.00 uur, diverse festiviteiten verzorgd worden door het vrijwilligersteam in het kader van het honderdjarig bestaan. Deze vinden deels plaats op het grasveldje bij het Dahliapad. Uiteraard staat de Warnsveldse Schooltuinen daarbij centraal; deze is geopend, zodat een ieder die geïnteresseerd is een kijkje kan nemen en zich kan laten voorlichten. Daarnaast staat er een aantal kraampjes met producten, die gemaakt zijn van (onbespoten) groentes uit de tuin.

 

Aanmelden van kinderen voor het nieuwe seizoen 2018 kan nu al gedaan worden bij een van de kraampjes of per e-mail via johnny.van.der.valk@gmail.com.