Stedendriehoek

Eerste schop in de grond voor glasvezel

ZUTPHEN – Wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk hebben vorige week samen een eerste schop in de grond gezet. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Zutphen gaat hiermee daadwerkelijk van start.

Wethouder Wannet: “Ik ben blij dat de aanleg gaat beginnen, zodat inwoners en ondernemers in Zutphen binnenkort snel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. De afgelopen twee jaar hebben we door het vele thuiswerken ervaren hoe belangrijk dat is. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren veel profijt van.”

Klaar voor de toekomst
Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Zutphen. Wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland is van belang geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk, zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Zowel zakelijk als privé wordt de snelheid en stabiliteit van internet steeds belangrijker. De ontwikkelingen in de maatschappij gaan snel, waarbij het hebben van een goede internetverbinding inmiddels een essentiële behoefte is. Met glasvezel kunnen de inwoners van Zutphen met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken.” De graafwerkzaamheden starten binnenkort en de verwachting is dat eind 2023 alles klaar is.”

Communicatie met inwoners
Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de aannemer via 038-4431429 of via afspraaktelecom@vangelder.com. Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich aanmelden via www.deltanetwerk.nl.