Stedendriehoek

Een nieuwe stijl huisartspraktijk: Dokter BLOEM®

Begin november heeft Dokter BLOEM® Huisartspraktijk Noorderhaven haar deuren geopend op haar voorlopige locatie in Gezondheidscentrum Vijverstaete aan de Piet Heinstraat te Zutphen. Deze nieuwe stijl huisartspraktijk biedt persoonlijke huisartsenzorg met moderne e-health opties. Met kennis over leefstijl als extra troef voor een goede gezondheid.

Eerste leefstijl-huisartspraktijk uniek in Nederland
Deze nieuwe stijl huisartspraktijk werkt zoals je gewend bent van een huisarts, en misschien net iets meer. Het verband tussen de klacht en leefstijl is belangrijk. Praktijkhoudend huisarts Melanie Meijer: “Klachtvermindering is één, weten wat de oorzaak is, is beter.” Meijer werkt al langer als huisarts en zet met haar bloemkijk iets nieuws neer. ”Onze missie is een gezonder Zutphen met minder medicijnen. We ondersteunen in wat je zelf kunt doen om gezond te blijven of te worden. We zijn er voor acute en niet-acute zorg en verwijzen zo nodig door naar de specialist. Ook werken we volgens de nieuwste digitale mogelijkheden. Juist met corona kunnen we veel online doen. Zo kun je via onze website en via de HRZu app van Uw Zorg Online zelf afspraken inplannen, e-consults aanvragen en uitslagen inzien.”


BLOEM® leefstijl
BLOEM® staat voor alle belangrijke aspecten van de gezondheid: Beweging, Lidmaatschappen, Ontspanning, Eten en drinken en Motieven. Ook staat het voor het tot bloei komen van je gezondheid. Dat betekent niet alleen praten over voldoende beweging en gezond eten, maar ook over je sociale contacten, stressoren in je leven en zingeving. Huisartsen Meijer en haar vaste waarnemer Morijntje Schröder hebben beiden de postdoctorale opleiding Integrale en Leefstijlgeneeskunde gevolgd. Het gaat hierbij onder meer om het leggen van verbanden tussen huidige klachten en iemands leefstijl, in de breedste zin van het woord. Zodat je met gericht leefstijladvies je klachten kunt verminderen of verhelpen.

Hoe zit het met de leefstijl van de dokter?
Het gezicht achter deze praktijk is huisarts Melanie Meijer. Ze heeft zelf ervaren vanuit chronische klachten in het verleden dat leefstijl een medicijn kan zijn. Inmiddels is ze ruim 20 jaar actief met gezondheid bezig. Meditatie en Chi Neng Qigong beoefent ze dagelijks, in haar leven staan verbinding en bloeikracht centraal. Met haar leefstijl-huisartspraktijk gaat een wens in vervulling.

Waarom Zutphen?
Meijers roots liggen in de Achterhoek. Ze zat in Epe op de middelbare school, en studeerde en woonde lange tijd in Amsterdam en Utrecht. Vanuit haar wens voor een eigen leefstijl-huisartspraktijk koos ze in 2014 bewust voor Zutphen. Dat voelde als een thuiskomen. Met de nieuwe wijk in het Noorderhaven gebied is het moment daar om te starten. De definitieve locatie zal waarschijnlijk in 2022 worden gerealiseerd. Meijer: “We willen in de tussentijd organisch groeien, zodat we voldoende draagkracht hebben om te verhuizen.”

Inschrijven
Per november is het mogelijk om je aan te melden als patiënt bij deze nieuwe huisartspraktijk. Meijer en Schröder maken graag vrijblijvend kennis. “Vitaal leven en gezonder ouder worden willen we allemaal. Daarom vinden we advies over een gezonde leefstijl heel gewoon. Zo ondersteunen we als huisarts jouw bloeikracht. In volle gezondheid, voor nu en in de toekomst.”

Dokter BLOEM Huisartspraktijk Noorderhaven
Gezondheidscentrum Vijverstaete (tijdelijk)
Piet Heinstraat 11, 7204 JN Zutphen
T 0575-221010
E huisarts@dokterbloem.nl
W  www.dokterbloemhuisartspraktijk.nl