Stedendriehoek

Duitse topband op jazzmiddag

WARNSVELD – Met het geweldige optreden van de New Orleans Jazzband of Cologne vorig seizoen nog vers in het geheugen, kunnen de bezoekers van Jazz at The Peacock in café-restaurant De Pauw in Warnsveld zich zondagmiddag 17 maart opnieuw opmaken voor een concert van een Duitse topband uit Keulen: The Red Beans Ragtime Band.

‘Germany’s oldest traditional New Orleans Jazzband’, zo afficheren ze zich bij hun buitenlandse optredens. De band is opgericht in 1962 in Bad Godesberg, heeft sindsdien de nodige wisselingen in de bezetting gehad, maar de klankkleur is dezelfde gebleven. En dat geldt ook voor de stijl van de band: pure, eenvoudige melodieën laten horen en daar met grote virtuositeit en in volkomen vrijheid op improviseren, daarbij niet gehinderd door een korset van voorgebakken arrangementen. Op die manier de ‘old school’ jazz in leven houden, dat is hun grote missie.

Wie nu denkt dat een optreden van de Red Beans zich in niets onderscheidt van hun optredens in de jaren zestig, vergist zich. Natuurlijk nemen jazzclassics nog steeds een belangrijke plaats in binnen het repertoire van de band, maar nieuwe ontwikkelingen zijn aan de Red Beans niet voorbijgegaan. Ook fraaie bewerkingen van grootheden uit de popwereld, onder wie Bob Dylan, Eric Clapton en Michael Jackson, komen voorbij. En zo wordt het publiek geboden wat het zo graag wil horen en gaat het ongetwijfeld een fijne, gevarieerde jazzmiddag worden. Bezetting: Peter Anders (bas/leider), Norbert Schuster (trombone), Frans Britinger (klarinet/zang), Frank Nowak (trompet), Hans Günther Adam (piano), Bas de Jager (die de verhinderde Christoph Krieger vervangt, slagwerk), Speciale gast: Wouters Nouwens (banjo).

Het concert vindt zondag 17 maart van 14.30 tot 17.00 uur in De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. De entreeprijs bedraagt €12,50. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl