Stedendriehoek

Driekant viert jubileum met de klanten

ZUTPHEN – Zaterdag 9 december van 11.00 tot 15.00 uur is het Open Bakkerij bij Driekant in de Lange Hofstraat. Er is een proeverij van het feestdagenassortiment, met onder meer kerststollen met spelt en tarwemeel, oliebollen en gebak met minder suiker en alles met biologische ingrediënten gebakken.

“Je mag die dag doorlopend de bakkerij in om een kijkje te nemen hoe het broodbakken in zijn werk gaat en desgewenst zelf met je handen aan het deeg je eigen broodje bakken. In de middeleeuwse kelder is er kunst uit eigen atelier, gemaakt tijdens de kunstlessen die een onderdeel zijn van de leerwerktrajecten bij Driekant. Wil je daar meer van weten? Er zijn op gezette tijden korte workshops over de arbeidstrainingen die bij Driekant worden geboden. In de mooie gewelvenkelder kun je ook terecht om gewoon te genieten van een kopje koffie met een broodje. Iedereen is welkom!” aldus Henk Smit.

 

De aanleiding voor dit feest is de 21e verjaardag van Driekant. Smit: “Het is een goede gewoonte om daar één keer per drie jaar soms een klein feest en soms een groter feest van te maken. Dit keer wordt er groot uitgepakt. Naast het open huis op 9 december vindt op dinsdag 12 december een landelijk symposium plaats in Driebergen. De vraag ‘wat de maatschappij de komende 21 jaar van ons vraagt en wij zelf kunnen realiseren’ staat centraal op deze dag. Er worden nieuwe krachtige initiatieven gepresteerd, verbindingen gelegd en naar een versnelling gezocht. Driekant is al 21 jaar een koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en gebruikt haar jubileum om daar met elkaar weer een volgende slag in te kunnen maken. Voor het symposium Fontein21 zijn er nog beperkt kaarten te verkrijgen. Zie daarvoor de website www.fontein21.nl”  

 

Als speciale bijlage in Nieuwsblad Stedendriehoek van deze week vindt u de Jubileumkrant van Driekant met meer nieuws en verhalen