Stedendriehoek

Doorstapwandeling in Eefde

EEFDE – Op zondag 12 februari om 11.00 uur verzorgt IVN Zutphen een fijne, wat langere wandeling vanaf de Sluiskolk in Eefde. De excursie is ongeveer 10 kilometer lang en duurt zo’n drie uur. “Halverwege de excursie pauzeren we, met iets warms (neem zelf eventueel brood mee). Goed schoeisel is aan te bevelen”, aldus Klaske ten Grotenhuis.

“De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden kunnen niet mee op de tocht. De wandeling gaat voor een deel langs de Eefse (Eefdese) beek. De beek maakt twee takken naar het Twentekanaal en juist dit kanaal heeft veel invloed gehad, niet alleen op de beek maar ook op het dorp zelf. Tijdens de wandeling zullen gidsen aandacht vragen voor het landschap, passeren we enkele landgoederen en belangrijke oude gebouwen. We passeren een landgoed dat na de oorlog is verdwenen, maar sporen hiervan zijn nog te vinden.”

De start is bij de sluis in Eefde, Kapperallee 53A. Deelnemers wordt gevraagd zich op te geven via e-mail ktengrotenhuis@kpnmail.nl of per telefoon 0575-471995. Voor meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/zutphen