Stedendriehoek

Donatie voornieuwe fokken

WARNSVELD – Begin september vorig jaar is een start gemaakt met de inzamelingsactie ‘Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!’

Toen bakker Alfons van Zuijlen hoorde van de inzamelingsactie, kwam hij spontaan met het plan om ten bate van de fokkenactie een speciaal broodje te ontwikkelen. Het werd een volkorenbrood dat is gemaakt van regionaal geteelde tarwe. Een authentiek, regionaal en ecologisch Molenbrood. Met de aankoop van het brood steunden de klanten de molen Nooit Gedacht. Van ieder verkocht brood is een bijdrage naar de actie voor het herstel van de fokken van de molen gegaan. En blijkbaar niet alleen omdat het broodje van harte werd aanbevolen door de molenaars, maar vooral ook omdat het erg lekker is, is het broodje bijzonder populair geworden. Dat leverde voor de fokkenactie een mooie bijdrage op, naast de donaties van vele Warnsvelders met een warm hart voor de molen. De cheque werd overhandigd aan molenaar Dirk-Jan Abelskamp van de molen Nooit Gedacht.

 

Het speciale brood is net als het Molen Nooitgedacht pannenkoekenmeel’ nog steeds te koop bij de lekkere bakker op winkelcentrum Dreiumme.