Stedendriehoek

Directeur Mirjam Radstake: ‘Het theater zal qua functie gaan veranderen’

Met het aantreden van Mirjam Radstake als directeur van Theater Hanzehof & Buitensociëteit vallen vele puzzelstukjes samen. In de vorm van een combinatiefunctie, waarin zij tevens in de functie van directeur bij Schouwburg Lochem zal aanblijven, zal zij haar aandacht over beide podia verdelen.

Dat er intensief samengewerkt zou worden tussen de twee schouwburgen in Lochem en Zutphen was al even bekend, nu is de samenwerking per 1 juli definitief beklonken door de samensmelting van directiefuncties. Mirjam Radstake, van origine opgeleid tot drama-docent, heeft gewerkt bij Joop van den Ende, was internationaal uitvoerend producent en is in Lochem reeds ruim veertien jaar directeur. Ze kijkt uit naar de mogelijkheden en uitdagingen die de combinatie met het Zutphense theater met zich meebrengt.

“Het theater zal qua functie gaan veranderen: we willen geen drempels voor wie dan ook en we gaan vol inzetten op samenwerkingen met andere culturele en maatschappelijke organisaties. Je voelt je straks thuis in Theater Hanzehof & Buitensociëteit als huis van de stad. Daarnaast staat de Buitensociëteit als een van de speerpunten op de agenda, waar gekeken wordt naar popprogrammering en de maatschappelijke rol van deze prachtige concertzaal”, aldus Mirjam Radstake.

Na een periode van twee jaar neemt interim-directeur Johan Boonekamp afscheid; op de achtergrond zal hij tijdelijk nog een adviserende rol spelen in het vastgoeddossier.