Stedendriehoek

Deze week reinigings- en inspectiewerkzaamheden in gemeente Zutphen

Foto: Shutterstock

Gemeente Zutphen voert deze week reinigings- en inspectiewerkzaamheden uit aan het riool dat in de Berkel ligt. Het gaat om het gedeelte vanaf de Overwelving tot aan de Coehoornsingel.

Via bestaande putten die onder water in de Berkel liggen, wordt het riool geïnspecteerd. Eerst worden de putten drooggelegd. Na het reinigen van het riool wordt een camera door het riool gestuurd. Met de camerabeelden van de inspectie ziet de gemeente wat de toestand van het riool is en of er onderhoud aan het stelsel nodig is.

Tijdens de werkzaamheden staan op straat vrachtauto’s met materieel. Deze auto’s staan geparkeerd in de straat of achter een afzetting. Voor fietsers wordt het Bongerdspad overdag afgesloten. Voor autoverkeer vindt geen afsluiting plaats; wel kunnen de werkzaamheden enige vertraging voor het verkeer veroorzaken.

De woningen blijven bereikbaar. Op locatie kan aan inwoners gevraagd worden de auto tijdelijk ergens anders te parkeren. Tijdens de werkzaamheden blijft de bereikbaarheid van de hulpdiensten gegarandeerd.

De werkzaamheden zijn maandag begonnen en duren nog tot en met vrijdag 19 maart. Afhankelijk van de situatie gaan de werkzaamheden tot in de avond door.