Stedendriehoek

De Zuiderzon vol vakantieplezier deze zomer

EERBEEK – Dit jaar is Vinea Vakanties, marktleider op het gebied van zomerkampen voor jeugd van 7 tot 19 jaar, voor het eerst actief op de groepsaccommodatie De Zuiderzon in Eerbeek. Gedurende 7 weken is dit de thuisbasis van drie verschillende zomerkampen voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 en 10 tot 12 jaar. Kinderen uit heel Nederland hebben Eerbeek inmiddels ontdekt, getuige de populariteit van deze kampen. Verschillende weken zijn inmiddels uitverkocht.

Vinea heeft gekozen voor de Zuiderzon vanwege de prachtige ligging midden in het bos van het nationale park Veluwezoom. De sfeervolle blokhut-achtige accommodatie leent zich uitstekend voor de kampen voor jonge kinderen en het buitenterrein beschikt over talloze goede faciliteiten, zoals een survivalbaan en speeltoestellen.

In Eerbeek organiseert Vinea drie soorten kampen. Allereerst het Explorer Camp, waarbij nieuwsgierige jonge kinderen op ontdekkingstocht gaan aan de hand van de thema’s science, natuur, survival en sterren & heelal. Voor dit programma werkt Vinea samen met het jeugdmagazine Zo Zit Dat. Paardenliefhebbers kunnen in Eerbeek terecht op het Ponykamp Veluwe. Manege Stal te Bokkel verzorgt de halve dagen ponylessen van hoge kwaliteit. Beginnende rijders krijgen zelfs privéles, zodat ze snel een goede basis aangeleerd krijgen. De reisleiders van Vinea weten als geen ander de kampweek tot een onvergetelijke week te maken met de leukste activiteiten en programma’s. Het derde kamp dat hier plaatsvindt, is het English Summercamp waarin jonge kinderen hun Engelse taalvaardigheden ontwikkelen onder leiding van de professionele leraren van Berlitz. Naast de halve dagen waarin Engels centraal staat, wordt de kinderen een leuk activiteitenprogramma aangeboden met onder andere boogschieten en mountainbiken in de bossen.

De populariteit van zomerkampen laat de laatste jaren een stijgende lijn zien, met name bij de binnenlandse vakanties. Er is een duidelijke parallel te trekken met de groei van de buitenschoolse opvang. De werkgelegenheid groeit en daarmee ook het aantal werkende ouders. En kinderen hebben ongeveer 120 dagen vrij per jaar, terwijl ouders doorgaans slechts 20 tot 25 vakantiedagen hebben. Tijdens de zomervakantie wordt het zomerkamp daarom steeds meer als onderdeel van de gezinsvakantieplanning opgenomen, naast de ‘reguliere’ BSO-opvang waar de kinderen de rest van het jaar naartoe gaan.  

Interesse in zomerkampen voor uw kinderen op de Zuiderzon? Kijk snel voor de mogelijkheden op www.vinea.nl.