Stedendriehoek

De VoorleesExpress is er weer klaar voor

BRUMMEN – De vrijwilligers van de VoorleesExpress kwamen vorige week bij elkaar als ‘kick-off’ voor het nieuwe voorleesseizoen bij gezinnen met jonge kinderen thuis. De VoorleesExpress start in de gemeente Brummen bij zestien nieuwe voorleesgezinnen. Er werden alvast mooie voorleesboeken uitgezocht en voorleestips uitgewisseld.

Naast het bieden van (voor)leesplezier aan de kinderen, is de VoorleesExpress gericht op ouders om hen te motiveren taal aan hun kind aan te bieden. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen èn daarmee hun mogelijkheden in de maatschappij. Bij elk voorleesmoment van ongeveer één uur, is een van de ouders aanwezig en doet zelf mee. Zo brengt de VoorleesExpress mensen van verschillende culturen met elkaar in contact. Op voorleesexpress.nl/ kan men meer informatie over de VoorleesExpress nalezen.

“Als voorleesvrijwilliger bij de VoorleesExpress lees jij voor bij jonge gezinnen thuis. Een voorleestraject duurt ongeveer twintig weken, waarbij jij wekelijks langsgaat bij gezinnen met jonge kinderen (van 2,5 tot en met 8 jaar). Jij bezoekt deze kinderen met boekjes (van de bibliotheek) omdat in deze thuissituaties weinig Nederlands wordt gesproken. Bel gerust naar de bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden.”