Stedendriehoek

De tekeningen spatten van de pagina’s af

Ze kunnen het wel van de daken schreeuwen: Maarten van Kranenburg en Patrick van den Brink van Lutim Creatief Mediabureau en Derk-Jan Rouwenhorst van Studio Biesterveld: de Zutphense Scheurkalender 2024 ligt in de winkels. 

Door de mannen van Lutim en Studio Biesterveld is opnieuw alles uit de kast gehaald om elke dag in 2024 van een leuk en Zutphens tintje te voorzien. De omgeving van Zutphen is eveneens goed vertegenwoordigd in de kalender, waaronder Warnsveld en De Hoven. In de kalender vind je ook Zutphens dialect en heel veel weetjes en bijzondere feiten over de stad en haar omgeving.

De Zutphense Scheurkalender kwam voor het eerst in 2021 uit, toen nog in zwart-wit. Deze 2024-editie is volledig in kleur, hierdoor spatten de tekeningen van de pagina’s af. In de kalender staan bovendien de echte Zutphenezen Gert & Tess weer centraal. Wist je trouwens dat Gert en Tess zijn gebaseerd op een echt bestaande Zutphense familie? De strip viert dit jaar zijn jubileum en bestaat tien jaar. Ook aan de toekomst wordt gedacht: de mannen zijn alweer druk met de Achterhoekse Scheurkalender voor 2025.

De Enige Echte Zutphense Scheurkalender is een leuk en betaalbaar cadeau, zeker met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht. De kalender is te koop bij de betere boekhandel waaronder Boek en Buro van den Brink (Beukerstraat 77) en ReadShop de Brink (De Brink 102). Omdat de eerste editie van de kalender snel was uitverkocht, is er nu een verhoogde oplage uitgebracht. Maar op is op, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Online reserveren kan via www.scheurkalender.com. Je kunt de kalender dan in de winkel ophalen.