Stedendriehoek

De Overtuin gaat weer open

WARNSVELD – Het is nog winter, maar op zondag 18 februari gaat de poort van de Overtuin, Molenstraat 6 in Warnsveld, weer open. Niet voor niets zo vroeg, want in de tuin laten duizenden sneeuwklokjes zich zien, als voorbode van de lente. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is.

De Overtuin is in 1832 aangelegd als parktuin in landschapsstijl bij huis Welgelegen. Het is bijzonder dat deze tuin in zijn oorspronkelijke opzet al bijna tweehonderd jaar bestaat. Toch is niet iedereen hiervan op de hoogte. Veel inwoners van Warnsveld weten niet dat de tuin regelmatig is opengesteld. Daarom wordt op zaterdag 17 februari om 15.00 uur aan de Bonendaal een nieuw informatiebord onthuld.

“Na de onthulling gaan we naar de galerie, waar de opening is van de nieuwe expositie. Met als titel ‘Verwondering’ exposeert Hans Schuppers zijn bijzondere etsen.” Schuppers (1945, Zutphen) groeide op in Warnsveld en ging op jonge leeftijd naar de kunstacademie in Den Bosch, om later in Dresden en Kiel zich verder te ontwikkelen aan de academies aldaar. De etsen die in de Overtuin te zien zijn, hebben allemaal een kleine oplage en vaak zijn ze ingekleurd met aquarelverf, waardoor iedere afdruk een autonoom kunstwerk is geworden. De Aartsengel Gabriël en de Hof van Eden, maar ook ‘le Nouveau Monde’, allemaal fijnzinnig geëtste technische constructies, figuurtjes contra robuuste, abstracte en organisch aandoende vormen. De tentoonstelling wordt geopend door drs. Eelco Elzenga, voormalig hoofdconservator van Paleis Het Loo.

Iedereen is welkom in de prachtige voorjaarstuin. Tijdens de Opentuindagen wordt op het sfeervolle terras koffie, thee en taart geserveerd. Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt €4,-. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Meer informatie via www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06-26378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.