Stedendriehoek

De natuur doet het, Binorm heeft het al 50 jaar!

ZUTPHEN – Wat in 1973 begon als delicatessenzaak, is in 50 jaar uitgegroeid tot dé gezondheidsspeciaalzaak van Zutphen en omstreken. Gestart door Leonie en Arne Sliedrecht en sinds 2006 overgenomen door hun dochter Marthe Sliedrecht en haar man Jan Bakker. Alle vier zijn ze het hierover eens: het succes van Binorm is voor het grootste deel te danken aan haar fantastische, trouwe klanten! Daarom viert Binorm in de hele maand oktober haar gouden jubileum. De groene loper wordt uitgelegd, de klanten in het zonnetje gezet én er wordt teruggeblikt op het ontstaan van Binorm.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 1972, toen Leonie en Arne de drogisterij in de Korte Hofstraat overnamen van Leonie’s ouders. Voor Arne was het helemaal niet zo handig om een drogisterij te runnen. Arne: “Met mijn kleurenblindheid zagen 30 verschillende lippenstiften er allemaal bijna hetzelfde uit.”

Daarom besloten ze om verder te gaan als delicatessenzaak in de Korte Beukerstraat en Turfstraat onder de naam Binorm. En door de jaren heen veranderde het aanbod geleidelijk van lekkere (en volgens Leonie: “niet altijd zo gezonde…”) delicatessen naar biologische voeding en reformproducten.

Nieuwe generatie

Marthe werkte als enige van de drie kinderen van jongs af aan al bij Binorm. Speciaal van Binorm ging haar ondernemershart sneller kloppen. Marthe: “Want echte, mooie producten verkopen en daarmee bijdragen aan iemands welzijn, dat is waar ik het voor doe.” Sinds 2016 doet ze dit samen met haar man Jan: “Er zijn maar weinig dingen die we ‘zomaar’ doen. Dat zie je vooral terug in de tijd en aandacht die we aan onze klanten besteden.”

De hele maand oktober is er feest bij Binorm

De groene loper wordt uitgelegd en de winkel versierd. De etalages worden ingericht volgens het thema ‘toen & nu’ en mooi beschilderd. Alle klanten kunnen zegels sparen, net zoals vroeger met een sticker-spaarkaart. Volle kaarten kunnen ingeleverd worden voor allerlei leuke cadeaus. Er worden drie workshops georganiseerd met verschillende thema’s. En de hele maand zullen verschillende producten in de actie zijn. Zie voor meer informatie ook: https://www.binorm.nl/ (Foto: Nieke Martens)