Stedendriehoek

“De gezelligste markt van Oost-Nederland”

ZUTPHEN – Op zondag 28 mei is het weer tijd voor de Meimarkt. Het is die dag tevens koopzondag.
“Het credo ‘voor ieder wat wils’, wordt ruimschoots waargemaakt op de Meimarkt. Dat de Meimarkt de gezelligste markt van Oost-Nederland wordt genoemd is niet verwonderlijk. De historische marktpleinen in de binnenstad van Zutphen zijn op zichzelf de moeite van het bezoeken waard en lenen zich uitstekend voor het organiseren van een uitgebreide markt.”

Meer dan 250 standhouders uit het hele land komen met onder meer bloemen en planten, eten, fruit en groenten, maar ook hebbedingen zoals sieraden, sjaals en kleding, boeken, cds lederwaren.

Er komt een steeds bredere belangstelling voor de markt. Waar men vroeger kwam om te verkopen komt men nu ook met een kraam om iets te promoten. Zo komt er een echtpaar uit Oostenrijk om hun vakantiewoning te promoten. Ook een mobiele trimsalon voor onze viervoeters zal komen demonstreren. “Dit jaar komt er een tent waar men heerlijk kan genieten van een traditionele Thaise massage. Verder komt er een beauty center diverse demonstraties geven. Tijdens deze gezellige activiteiten kun je genieten van een kinderkoor dat op de marktpleinen van Zutphen zal komen zingen.”

 

Koopjesjagers en liefhebbers van curiosa kunnen zich begeven naar de Spittaalstraat waar traditiegetrouw de rommelmarkt georganiseerd wordt. Natuurlijk komen er ook diverse foodwagens op zondag 28 mei. Ook de kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in één van de aanwezige attracties. Er is dit jaar een zweef- en een draaimolen. De markt duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur en bevind zich in het centrum van Zutphen.