Stedendriehoek

De Brocantemarkt van Zutphen: Een unieke en Franse sfeer!

ZUTPHEN – Op zondag 27 augustus vindt alweer de vierde editie van de Brocantemarkt in Zutphen plaats. Aan de Zaadmarkt, Houtmarkt en Groenmarkt kun je die dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, heerlijk neuzen tussen het diverse aanbod aan brocante en antiek. Het jaarlijks terugkerende evenement is groeiende en dat blijkt wel uit het feit dat alle kramen voor deze markt binnen een mum van tijd waren verhuurd. In totaal staan er ruim 90 kramen op deze sfeervolle brocantemarkt, met een totale lengte van ruim 750 meter!

Unieke brocante en antiek
Midden in het schitterende en historische centrum van Zutphen tref je brocanteurs aan uit het hele land. Bijzonder is dat de deelnemers geregeld naar Frankrijk, België en Engeland afreizen op inkoop. Met de wagen volgeladen aan prachtige brocante spullen reizen ze huiswaarts, om deze op hun eerstvolgende markt aan te bieden. Steeds vaker doen ze zelfs ook naar landen aan in Scandinavië om nog uniekere brocante in te kopen. Zodoende tref je komende zondag niet alleen schitterend aangeklede kramen aan, maar daarbij dus ook veel exclusieve brocante en antiek.

Een ontspannen Franse sfeer
Wanneer je over de brocantemarkt loopt, ben je omringd door vele statige en monumentale gebouwen die Hanzestad Zutphen rijk is. Dit maakt het natuurlijk een perfecte setting voor dit gezellige evenement. Te midden van de brocantemarkt zijn diverse horecagelegenheden die hun terrassen sfeervol ingericht hebben. Zo kun je tijdens het struinen over de brocantemarkt tussendoor ook heerlijk ontspannen op één van de bruisende terrassen op de markt. Met sfeervolle (Franse) muziek en het kletterende water van de fontein op de achtergrond, waan je jezelf op die manier helemaal in Frankrijk. C’est très magnifique!

Meerdere activiteiten die dag in Zutphen
En dat is nog niet alles! Tijdens deze gezellige ‘Franse’ dag in Zutphen is het ook koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur en zijn de meeste winkels in de binnenstad dan geopend. Aan het ‘s Gravenhof is een veelzijdige kunstmarkt te bewonderen én kun je hier ook een bezoek brengen aan het nieuwe en pas geopende Stedelijk Museum. Daarnaast is de Laarstraat omgetoverd tot het ‘Montmartre’ van Zutphen en is het Cellofestival ook weer in de Torenstad neergestreken. Gedurende de dag zijn er bijzondere optredens te zien en te horen op diverse plekken in de stad. Dus er is op zondag 27 augustus aanstaande ontzettend veel te beleven om een hele dag in Zutphen te verblijven.

Meer informatie
Toegang tot de Brocantemarkt is gratis, net als parkeren in het centrum (m.u.v. de parkeergarage achter het station en bij de AH XL). Alle informatie over de Brocantemarkt is te vinden op www.jornbrand.nl/brocantemarkt-van-zutphen of op de Facebookpagina: /brocantezutphen. Meer informatie over alle evenementen in Zutphen op zondag 27 augustus is te vinden op www.inzutphen.nl.