Stedendriehoek

Dagje weg met openbaar vervoer

ZUTPHEN – “Heeft u een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis gepland? Reis dan eens met het openbaar vervoer. Vind u dat ingewikkeld? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg wanneer u vragen heeft over de bus, trein of haltetaxi. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of een ervaren reiziger bent maar toch vragen heeft, dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan een OV-proefreis.”

“Tijdens de proefreis oefent u met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Tijdens de reis krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.”

Eigen kosten

Er wordt op eigen kosten gereisd. “Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, uw bankpas of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats.” De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 24 november, van 10.00 tot 11.30 uur, in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

“Aanmelden kan via de website www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!”