Stedendriehoek

Dagje lammetjes kijken

Het is feest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Er zijn weer lammetjes geboren. Dat wordt op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 14.00 uur gevierd tijdens de OERRR Lammetjesdag. De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben samen leuke activiteiten voorbereid. Locatie is de schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld.

Ook dit jaar is er op de Lammetjesdag van alles te doen. Wandel rondom de schaapskooi, waar de lammetjes te zien zijn. Doe de speurtocht ‘Brammetje het Lammetje’. Of trek schoenen en sokken uit voor een tocht over het blotevoetenpad. Bij de kooi is het genieten van een hapje en drankje, verzorgd door vrijwilligers van schaapskudde de Belhamel. Er is een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boswachters en herder. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. Een waar spektakel.

Tickets zijn te boeken op oerrr.nl/lammetjesdagen. Natuurmonumenten- en OERRR-leden hebben gratis toegang, kinderen van niet-leden betalen €2,50. Door een tijdsblok te reserveren, kan de drukte worden gespreid. Per tijdsblok van een uur is er ruimte voor tweehonderd bezoekers. De totale duur van de activiteit is circa anderhalf uur. Wanneer een kind ter plaatse OERRR-lid wordt, krijgt het een superleuke lammetjesknuffel als welkomstgeschenk.

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel. Parkeren kan in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus wordt bezoekers aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Grote Veld

Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. Een gebied waar je nog kunt verdwalen. De schaapskudde helpt bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal. (Foto: De Belhamel)