Stedendriehoek

Cursus voor bijenhouders

De afdeling Zutphen van de Bijenhoudersvereniging organiseert een cursus voor beginners. “Imkeren is een prachtige hobby! Heerlijk werken met de bijenvolken en alles wat erbij komt kijken. Zoals drachtplanten, stuifmeel, darren, koningin zoeken, wespen, hommels en bijenzwerm scheppen”, aldus de organisatie.

De cursus bestaat uit vier theorielessen (in de komende wintermaanden), gevolgd door tien praktijklessen (samen met een mentor werken in een bijenvolk). Dit vindt plaats van april tot september 2022. Dan nog enkele theorielessen en een examen.

“Van eind maart tot midden september ben je druk met je volk(en). Daarna leven ze in alle rust en heb je er geen omkijken naar. Onze leraar is Ben Som de Cerff. Hij geeft al vele jaren cursussen hier in de regio. Op de site van de landelijke vereniging is een speciale pagina aangemaakt voor onze cursus. Via deze link: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus-imkeren/um8eTuqdut#info kom je op die pagina. Het programma, het boek en de data staan al vermeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Bouman (ellenbouman@outlook.com ) of stuur een mail naar nbv.zutphen@gmail.com.”