Coronanieuws

Corona: wat weten we nu eigenlijk?

Bent u goed op de hoogte van de stand van zaken rond het coronavirus? Aan informatie geen gebrek, zou je zeggen. Maar is die informatie wel volledig? Bij dezen twee aanvullingen die ik, een bezorgde Zutphenaar, graag onder uw aandacht breng.

Zo las ik op de voorkant van deze krant (nr. 31, onder een foto van een meisje met mondkapje) dat er ‘geen medische oplossing voor het coronavirus’ bestaat. Maar er zijn heel wat artsen die daar anders over denken! Als u er meer over wilt weten, raad ik u aan om de website te bezoeken van Rob Elens, huisarts in Meijel, Noord-Brabant, die heel wat coronapatiënten heeft gezien en behandeld in zijn praktijk: zelfzorgcovid19.nl/nieuws

In datzelfde bericht wordt ook genoemd dat ‘door een sterk oplopend aantal coronabesmettingen strenge handhaving op de coronamaatregelen noodzakelijk blijkt’. Dat zou de indruk kunnen geven dat de ziekenhuizen zoetjes aan weer volstromen met nieuwe coronapatiënten, Maar dat is niet het geval, de IC’s blijven nagenoeg leeg. Dat zou moeten verbazen, omdat het voorkomen van overbelasting van die IC’s tot voor kort het streven was. Maar er is nu dus een nieuwe doelstelling bij gekomen, namelijk het terugbrengen en voorkomen van besmettingen überhaupt, wat wordt geregistreerd door het uitgebreid(er) inzetten van de PCR-test. Maar wat weten we over die PCR-test, hoe betrouwbaar is die? Uitstekende informatie daarover hoort u in het programma ‘Diederik Gommers herkent kritiek op gebruik PCR-test; Flavio Pasquino in gesprek met Mario Ortiz’ (Café Weltschmerz, te vinden op YouTube).

Met hartelijke groet van een bezorgde Zutphenaar,
Johannes Treuren