Coronanieuws

Anne helpt tegen sociaal isolement

ZUTPHEN – Robots, smartphones, tablets, slimme horloges, handige apps. Iedereen kent ze. In deze coronatijd is het een veelbesproken item. Overal ploppen initiatieven op om beeldbellen voor kwetsbare ouderen te laten ontwikkelen. Opnieuw. Terwijl er al een beproefd systeem in Nederland voorhanden is. Namelijk Anne van Anne4Care. Zij werd ontwikkeld door, voor én met de kwetsbare ouderen. Door een bedrijf uit Zutphen.

Anne kan worden gebruikt zonder enige kennis van computers en wordt inclusief een tablet kant en klaar geleverd. Stekker erin, aanzetten, contact maken met WiFi en ze doet het. Anne luistert, praat, helpt herinneren en maakt beeldbellen voor iedereen mogelijk. Anne wordt zo een maatje. Virtueel. Ze is speciaal ontwikkeld en getest voor en door ouderen zonder computerervaring. Het bedrijf biedt ook kant-en-klare oplossingen voor ouderen die geen of een slechte WiFi-verbinding in hun (verzorgings)huis hebben.

Anne belt digitaal. Dit betekent dat ze kan bellen naar een smartphone, tablet of computer. Ze kan het beeldbellen ook ontvangen van een smartphone, tablet of computer. Anne zelf staat op een tablet. Belangrijk om te weten is dat de data lokaal bewaard wordt en niet in de cloud. Zo wordt de privacy van deze toch al zo kwetsbare groep mensen gewaarborgd.

De gebruiker kan zeggen wie hij of zij wil bellen en Anne regelt het. Het beeld is van zeer hoge kwaliteit. Ieder detail is zichtbaar. Alsof u bij elkaar in de kamer staat. Natuurlijk helpt Anne ook als de gebruiker gebeld wordt. Zo blijven de kwetsbare senioren in contact met de buitenwereld. Waardoor sociaal isolement en onveiligheidsgevoelens die daar bij komen, kunnen worden voorkomen. Meer informatie is te vinden op www.anne4care.nl