Stedendriehoek

Concert met samenzangin Ontmoetingskerk

EEFDE – Op vrijdagavond 22 december verzorgt muziekvereniging Concordia Eefde in samenwerking met het Burgsteinfurter Blasorchester uit Duitsland een traditioneel kerstconcert met samenzang in de Ontmoetingskerk in Eefde. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Aansluitend zal het Dickensorkest van Concordia buiten optreden in kerstsfeer waarbij natuurlijk overbekende Christmas Carols gespeeld worden. Ook worden er kerstverhalen met ‘een lach en een traan’ verteld. Voor het publiek is er dan Glühwein en warme chocolademelk. De toegang is gratis.

Concordia heeft het Burgsteinfurter Blasorchester uit Duitsland uitgenodigd in het kader van het thema ‘Concordia On Tour’. Dit kerstconcert is de aftrap van een serie optredens en uitwisselingen. Het Burgsteinfurter Blasorchester werd in 1975 opgericht en speelt vooral symfonische blaasmuziek. Het orkest bestaat uit ongeveer 50 muzikanten en staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Martijn Blaak. Dit kerstconcert speelt het orkest onder andere Christmas Carol Fantasy van Takashi Hoshide, First Suite in Es, op.28 nr 1 van Gustav Holst A en Carol of the Shepherds van Philip Spark. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen. Medio 2018 zal het harmonieorkest van Concordia een concert geven in Duitsland.